banden aflaat oppomp systeem

We hebben een systeem gekocht om met 1 centrale instelbare drukmeter alle vier de banden tegelijk op te kunnen pompen en/of af te laten. We denken dat het aflaten van de banden dan makkelijker is en dus ook eerder te gebruiken. Vooral in het zand of de sneeuw maakt dat het verschil of we door kunnen rijden of vast komen te zitten…

Bij elk wiel is er een tonnetje gemonteerd met daarin een luchtslang die met een snelkoppeling gekoppeld wordt op het speciale ventiel. Het originele ventiel moest worden voorzien van een opname voor de snelkoppeling. We hadden al ontdekt dat de originele ventielen niet de originele ventielen waren. De gaten in velgen waren eigenlijk te groot. Dus op zoek naar passende ventielen voor de grote gaten. Bij Profile in Nieuw Vennep werden we uitstekend geholpen. Uiteindelijk werd er een passend ventiel gevonden.

Het ventiel was wel te lang en moest dus worden ingekort. Daarna moest er opnieuw draad op worden gesneden. Bij onze grote vriend Ali scoorden we een snij ijzer met de juiste maat. Daarna konden we de speciale hulzen gemonteerd worden voor het koppelen van de luchtslangen.

Het oppomp systeem is via terugslag kleppen gekoppeld aan onze extra grote luchtvoorraad tanks. Elke slang / tonnetje heeft een eigen luchttoevoer zodat deze ook onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden.

We hebben wel even getwijfeld om dit systeem aan te schaffen bij FRM Technik. Het is behoorlijk kostbaar maar uiteindelijk besloten we toch om het te doen. Het vertrouwen op meer grip op het juiste moment is er in ieder geval. We denken er nog veel plezier van te krijgen.

Kijk hier voor foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *