De originele deur bekleding was best nog wel mooi. De rechterdeur was het minst, daar zaten wat gaten in van wat materiaal wat aan de deur geschroefd heeft gezeten. De vraag was na het spuiten van de cabine, laten we het zitten? of toch liever opnieuw bekleden?
De beslissing wordt iets makkelijker gemaakt. We gaan helemaal geen hout gebruiken. Nergens, in de unit niet, in de sandwich panelen niet en dus ook niet in de cabine. De deur panelen zijn natuurlijk wel van hout. Die gaan we vervangen, dus dan ook opnieuw bekleden.
Zoals altijd, makkelijker gezegd dan gedaan.
Op zoek naar de juiste stof en hoe gaan we het vervangen? Wat is de beste manier? We vinden mooi sterk skai in dezelfde ral kleur als de wagen, dat is een begin. De deur panelen zitten vast met bekleding clips. 
We beginnen met een aantal test stukjes.
De eerste keer, zien we na het lijmen op het paneel allemaal kleine oneffenheden en ook de bekleding clips zie je heel erg zitten.
Dat moet dus anders. Contact gehad met een auto bekleed bedrijf en advies ingewonnen.
We gaan op zoek naar dun vilt. Dit komt onder het skai. Het vilt plakken we op het paneel en de bekleding clips krijgen een uitsparing. Op het vilt leggen we het skai wat alleen aan de achterzijde geplakt wordt. Alles wat je vast plakt, daar zie je oneffenheden onder. Vandaar dat het skai alleen aan de achterzijde vast gezet wordt.
Ook vervangen we het plastic wat tegen vocht aan de deur zit. En nog wat extra luxe toegevoegd… aan de bijrijderskant zit nu ook een portiervak!! Zo is alles weer helemaal nieuw.

Kijk hier voor foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *