Het schuim voor de panelen is van Bauder. De panelen zelf zijn gemaakt bij Bear Sandwichpanels uit Waalwijk.
Wij hebben gekozen voor een PET schuim, wat absoluut geen water opneemt. Wij vonden dit belangrijk zodat bij een evt. schade, die niet direct gerepareerd hoeft te worden. Andere schuimen, zoals PU of XPS kunnen hygroscopisch zijn en kunnen dus vocht opnemen. Verder heeft PET schuim de beste mechanische eigenschappen, wat de panelen gewoon veel sterker maakt. Een minpunt is de 30% lagere isolatiewaarde dan PU en een iets hoger gewicht. En het is helaas ook niet de voordeligste oplossing….

De opbouw van de panelen is 3mm polyester – 50mm schuim – 3mm polyester. We willen de hele unit houtvrij bouwen, dus ook zeker in de panelen mocht geen hout komen.
Mede vanwege de sterkte hebben we polyester kokers in de panelen laten verlijmen. In de zijwanden ligt er onderaan een 50×50 koker rondom, zodat er ook een goede mechanische verbinding gemaakt kan worden, In het dak en de 2 lange wanden loopt er een koker rechtop, zodat dit in het midden een sterke brug vormt.
In het vloerpaneel zitten in totaal 10 stuks 70×70 kokers. Tussen de kokers ligt het schuim. Zowel boven als onder is daar een plaat hoogwaardig aluminium op verlijmd. Dit ook afgedekt met boven en onder 3mm polyester. Dit alles om een sterke vloer te krijgen die het lichte sub-chassis kan ondersteunen.
Alle hoeken gaan we afwerken met 100×100 polyester hoekprofielen.

Alles bij elkaar best een kostbare stapel maar alles is een keuze.

Kijk hier voor foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *