Luipaard tanzania

Het is augustus 2012, we gaan bepakt met backpack naar Kenia. Hier maken we kennis met de Afrikaanse cultuur. Omdat onze dochter hier stage loopt, komen we wat dichter bij de mensen hoe deze echt leven. Na een week cultuur vliegen we van Mombassa naar Nairobi om daar opgepikt te worden door een lokale gids. Echt een topper die ons door de fantastische natuur navigeert.

Leeuwen
De rust, de ruimte, de uitgestrektheid en de indrukwekkende wilde dieren, die niet achter een hek staan. Maar waar je getuige bent van het jagen van leeuwen op een buffel en gieren die de resten van een  zebra aan het opeten zijn. Hoe dichtbij kan je komen? Enorm indrukwekkend. Na een week safari gaan we naar Tanzania. De weg ernaar toe is door het slechte weer erg moeilijk te berijden. Onze gids durft het wel aan. Deze tocht gaat met veel angstzweet en spanning. Op deze tocht zijn we van alles tegen gekomen die hun weg niet meer konden vervolgen. Of van de weg af geraakt of verzakt.
Na een hele dag ploeteren zijn we bij de grens van Tanzania aangekomen.

Amerikaanse Dollars
Bij de grens van moesten wisselen van gids, de Keniaanse gids mag niet in Tanzania rijden. Onze spullen overladen in de andere wagen.
De kosten bij de Tanzianiaanse grens was nog even lastig. We dachten het goed voorbereid te hebben want we hadden Tanzaniaans geld mee. Helaas… de douane beamte wilde alleen Amerikaanse Dollars, want ja het stond op het handgeschreven briefje op de balie. Het Tanzaniaanse geld werd niet geaccepteerd.
Ook in Tanzania hebben we onze ogen uitgekeken, zo indrukwekkend allemaal, wat geweldig om hier geweest te zijn.

De laatste paar dagen verblijven nog op Zanzibar… ook leuk maar de indrukken die Kenia en Tanzania achter gelaten hebben zijn eigenlijk niet met een toetsenbord te beschrijven. Op Zanzibar hebben we bedacht dat we heel graag nog eens terug wilden gaan, maar op onze eigen manier. En die manier zijn we nu aan het realiseren.

Klik hier voor wat foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *