Off-Road testen in Fursten Forest

We gaan onze MAN 8.136 testen op 4×4 rijden. Hiervoor rijden we naar Duitsland. We gaan naar het voormalig militair oefen-terrein Fursten Forest. Het is echt heerlijk weer en op de campingplaats zijn we helemaal alleen…lekker genieten van de vrijheid. De volgende dag gaan we op tijd op om het off-road terrein in te gaan. Het wordt al snel duidelijk dat het een super leuk is om te doen. Lekker rijden door de blubber en diepe plassen. Voor onze MAN zijn de paden alleen wat aan de smalle kant. Door buiten de wagen aanwijzigen te geven komen we toch door de paden heen en gelukkig is het vandaag rustig en houden we niemand op.

Achter Sper

In de grote zand afgraving proberen we een grote waterpartij waar een aantal jeeps bij staan te kijken. We rijden het water in, omdat de voorbumper het water raakt, besluiten we toch maar om terug te gaan. We hebben geen idee hoe diep het verder is en in de buurt geen bomen of iets dergelijks om aan te kunnen lieren. Dus hup in z’n achteruit…hmmm hij slipt en er komt geen beweging meer in. Tijd om de “achter sper” in te schakelen en ja hoor… Fantastisch zeg! hiermee hobbelen we zo de plas weer uit. We kunnen op dit terrein mooi nog even een torsie-test doen, die is best indrukwekkend. Daar kunnen we op ruig terrein prima mee “uit de wielen”.

Jeroen Niet Doen

Na een dag ploeteren komen we terug op de campingplaats… en tot grote verrassing is er een 4×4 club uit Zwolle aangekomen. Dat is gelijk een dolle boel. Als de avond vordert en de eerste liters bier gevloeid zijn, komt er een mooi “Jeroen Niet Doen” moment!! Gelukkig loopt het voor alles en bijna iedereen goed af. Dankzij de aanwezige brandblusser blijft de schade beperkt op een paar brandwonden na van de “benzine gooier”.

Kijk hier een compilatie filmpje van Fursten Forest met de MAN 8.136

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *