Pieterpad Fietserpad

Als wandelpad stond het Pieterpad lang op ons verlanglijstje. Het Pieterpad is een van de langste-afstand-wandelpaden in Nederland, in totaal bijna 485 kilometer. Het Pieterpad loopt van Pieterburen in Groningen naar de St-Pieter in Limburg.
(of omgekeerd natuurlijk) Toch hebben we besloten het pad te gaan fietsen. Het Fietserpad. Deze fietstocht is totaal 574 km.
We hebben mooie mountainbikes die we bij Balk rijwielen in Nieuw Vennep hebben gekocht. Hier hebben we antilek banden van Swalbe opgezet. Ook wat dunner dan mountainbike banden. Zodat we op het asfalt wat makkelijker rijden. We hebben er een bagage drager op gezet met fietstassen en daar gaan we het mee doen.

De voorspellingen voor het weer zijn gunstig, zeker ten opzichte van onze Noordzeeroute fietstocht. 

Limburg
We gaan met beladen fietsen in de trein naar het Zuidelijkste puntje van Limburg.  Op de grens van Nederland en België in het plaatjes Withuis starten we. De eerste etappe gaat naar het “witte plaatsje” Thorn in Limburg. We drinken onderweg koffie uit de Jetboil op mooie plekjes. We fietsen elke dag naar een andere overnachtingsplaats. Boxmeer in Noord-Brabant is de 2e overnachting en de 3e overnachting in ‘s-Heerenberg in Gelderland is heel bijzonder. Hier slapen we in een echt kasteel. Daarna via Haaksbergen naar Eulsen in Duitsland, via Anderen in Drenthe. Laatste stop is Pieterburen in Groningen. Totaal hebben we 590 km. gefietst.

Noodweer
Met een voldaan gevoel hebben we overnacht in het dorpshuis in Pieterburen. Nadat we ons heerlijke ontbijtje ophadden zijn we weer op de fiets gestapt om naar Groningen te gaan om daar de trein naar huis te pakken. We hadden ondertussen de weersvoorspellingen gelezen en die zagen er niet al te hoopgevend uit. We stapten bij Hoofddorp station uit en hiervandaan moesten we nog een paar kilometer naar huis fietsen. Het was inmiddels noodweer geworden. Code oranje, windkracht 10 en keiharde slagregen.  Dat zorgde voor een heel spannende afsluiting van een geweldige week.

Klik hier om nog wat foto’s te kijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *